آرشیو های وبلاگ
موضوعات وبلاگ
آخرین مطالب ارسالی
پیوند های روزانه
امکانات
آرشیو های وبلاگ
موضوعات وبلاگ
آخرین مطالب ارسالی
پیوند های روزانه
امکانات
شرکت اینترنتی فیسبوک در پی پردازش بهتر حجم وسیع اطلاعاتی است که کاربران در اختیار این شرکت قرار میدهند. فیسبوک یک مرکز تحقیقاتی راهاندازی کرده است که با دانشگاه نیویورک همکاری میکند.
این مرکز قرار است در مورد شیوه یادگیری کامپیوترها پژوهش کند. به عنوان مثال اینکه چطور میتوان به کامپیوتر آموزش داد که حجم وسیع دادهها را پردازش و سپس نتیجهگیری کند.
پژوهشگرانی که با فیسبوک همکاری میکنند در سه مرکز پژوهشی در نیویورک، لندن و ساختمان مرکزی فیسبوک در منلو پارک کالیفرنیا مستقر هستند.
همکاری ریاضیدان برجسته فرانسوی با فیسبوک
مدیریت مرکز تحقیقات جدید فیسبوک بر عهده ریاضیدان برجسته فرانسوی، یان لیکان است.
یان لیکان بنیانگذار مرکز پژوهش دادهها در دانشگاه نیویورک و از متخصصان شناخته شده در زمینه هوش مصنوعی است.
مایک شروپفر، مدیر بخش تکنولوژی فیسبوک ضمن اشاره به "تحقیقات راهگشای یان لیکان در مورد یادگیری عمیق" تأکید کرده است که فیسبوک از حضور لیکان در تیم تحقیقاتی خود بسیار خوشحال است.
در روش "یادگیری عمیق" یا Deep Learning اطلاعات با الگوبرداری از عملکرد مغز انسان، پردازش میشوند.
زاکربرگ در پی شناخت بهتر از دنیا
مارک زاکربرگ مدیر فیسبوک در ماه اکتبر ۲۰۱۳ (مهر ماه ۱۳۹۲) برای نخستین بار از برنامههای تحقیقاتی این شرکت در زمینه هوش مصنوعی خبر داده بود.
به گفته او در ماه سپتامبر (شهریور ماه) فیسبوک یک کارگروه تشکیل داده است تا "بر پایه تمامی اطلاعاتی که کاربران فیسبوک در اختیار این شرکت قرار میدهند"، تحقیقی درجه اول در زمینه هوش مصنوعی صورت گیرد.
زاکربرگ هدف از این تحقیق را بهرمندی از تواناییهای هوش مصنوعی برای مفهومدار کردن اطلاعات خوانده است. او تصریح کرده که با این روش "به شناخت تازهای از دنیا دست پیدا میکنیم که میتواند به پرسشهای مردم پاسخ دهد."
البته قابل پیشبینی است که فیسبوک از این تحقیقات برای کسب سودتجاری بیشتر از جمله تبلیغات بهربرداری خواهد کرد.
این شرکت پیشتر نشان داده است که چگونه میتوان با در دست داشتن اطلاعات کاربران و ارائه تبلیغات هدفمند به آنها از این اطلاعات کسب درآمد کرد.
شرکت اینترنتی گوگل هم از یک سال پیش در زمینه هوش مصنوعی فعال شده است.
این شرکت نیز با پروژه "مغز گوگل" در پی توسعه دانش "یادگیری ماشینی" با هدف پردازش سریعتر اطلاعات است.
نظرات شما عزیزان: